Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Psykoterapi - Identitesterapi

En psykoterapiform som bruker intensjonsmetoden i en resonansprosess.

  1. Du velger et tema som du ønsker å arbeide med og formulerer et mål - en intensjon som du ønsker å oppnå, med dette som utgangspunkt går vi inn i en resonansprosess.

  2. Gjennom klientens intensjon oppstår en resonansprosess som gir tilgang til fortrengte følelser og minner. Så lenge minnene kun sitter i kroppen (sanselig) og ikke er bevisste, fortsetter de sanselige minnene å påvirke oss, men når vi blir bevisst hva som har skjedd oss og kan bearbeide det på et bevisst plan, sa kan vi få kontroll over innflytelsen de har på oss.

Metoden bygger på Professor Franz Rupperts videreutvikling av familiekonstellasjoner og intensjonskonstellasjoner. Metoden som vi dag kaller intensjonsmetode med resonansprosesser. Rupert bygger bl.a. sin utvikling av metoden på forskning innen utviklingspsykologi, tilknytningsteori (Bowlby, Brisch oa.) og psykotraumatologi (Levin, Fischer, Riedesser oa.) og eget systematiske arbeid.

Lege og forfatter Anna Luise Kirkengen, har skrevet boken "Hvordan krenkende barn blir syke voksne". Her tar hun opp hvordan krenkelser særlig i barndommen, kan gjøre oss syke fordi vi spalter av erindringer om de vondeste opplevelsene og blir i stedet fysisk syke. Hun skriver: "Det finnes nå solid kunnskap om at opplevelser av overveldende trussel mot liv og integritet lagres på en annen måte i menneskenes hukommelse enn andre erfaringer.
Avmaktserfaringer kan forbli uintegrert i personens kognitive minne. Den kan forbli utilgjengelig for ord og tanker, siden den huskes utelukkende eller hovedsakelig sanselig. Medisinen bør være oppmerksom på traumatiske minner i sansene, slik som forskerne i nevrofysiologi begynner å beskrive dem, dvs. som senmotoriske traumeenrindringer som kan reaktiveres eller gjenoppvekkes av persepsjonslikhet."

Les mer om metoden på www.amhegge.no

Utføres av: Mette Hegge, Psykoterapeut - Identitets orientert psykotraumeteori og terapi (IoPt)

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn